We are very happy to publish a Turkish translation of the declaration of the Alliance against Imperialist Action that was sent to us.

 

Dünyanın her yerinde emperyalistler ve hizmetcileri dünya halklarına saldırılarını serbest bıraktı. Onları açlık, sefalet, kacirma, kovulma, soykırım ve savaşla denetliyorlar. Her gün buradanda emperyalistlerin yıkıcılıgı ve askerleri ile binlerce insanın hayatına mal oludugunu ve bu bitkin emperyalist siteminin cöküşünü önlemek icin neler yaptiklarini takip edebiliyoruz.
Bu nedenle, özellikle emperyalizmin düşüşü için savaşanlara karşı öldürücü öfkelerini açığa çıkarırlar.
Brezilya'daki Devrimci köylü hareketi uzun yıllardır fakir çiftçilerin yaşamaya yeterince topragi olmasi icin savaşıyor. Batı Amazon bölgesinde bulunan Rondônia bölgesi bu hareketin özellikle uzun bir savaşçı geleneğe sahip. Burada, çiftçiler uzun zamandır Brezilya Devleti ve „Hacienda“ olarak adlandırdığı büyük mülk sahiplerine karşı savaşıyorlar. Bu nedenle, devrimci köylü hareketi, uzun zamandır büyük mülk sahiplerinin katil saldırılarına, silahlı paralı askerleriyle ve askeri polisleriyle devlete maruz kalmıştır.
1995 Ağustosta Santa Elina Haciendasinda toprak işgali "Corumb
iara Katliamı" olarak bilinen bir katliamla sona erdirildi. Ancak fakir çiftçiler boyun eğmediler ve sadece geçen yıl kovulduklari yeri yeniden ele geçirdiler.
Kırsal kesimde fakir çiftçilerin mücadelesine ek olarak, tümBrezilya'da durum ağırlaştırır.
Brezilya öncedende bastırılmış ve sömürülen bir ülkeidi, ama bu durum Jair Bolsonaro'nun başkan olmasiyla daha da cok kötüleşti.
Corona salgının baslangicindan bu yana, virüse karşi mücadeleyi önlemek için her şeyi yaptı, bu 300.000'den fazla Brezilyalinin ölümüne mal oldu. Bu sebepten dolayı Ülkenin devrimci hareketi Brezilya halkının sağlığını korumak için saglik komiteleri organize ediyor.
Emperyalist sistemin şu anda atıldığı ekonomik krizde ülkedeki yoksulluk üç katına çıktı.
Bolsonaro'nun neden olduğu kaoslarda, bazı büyük mülk sahipleri topraklarını büyütmek için motive olmuş, "Ateş günleri" adlandirarak bir dizi kilometrekare ormanı yaktı. İnsanlar emperyalistler tarafından varlığın kenarına itilir. Bu ekonomik ve politik durumda, Rondônia Hükümeti Santa Elina Hacienda’nın zeminde fakir çiftçilere karşı yeni bir katliam hazırlar.
Çiftçiler arasinda “Santa Elina'nın Kasapı" olarak bilinen Yerel Güvenlik Sekreteri Cisneiro Pachá, 1995 yılında katliamda bir memur olarak dahil edildi ve cinayetlere ve çiftçilerde yapılan işkenceyi emretti. Devlet valisi bile askeri polisin Albayi olarak devrimci köylü hareketine karşı mücadeleyle tanıdık. Son birkaç gün içinde, "Yoksul Çiftçiler Ligi" (LCP) tarafından düzenlenen kampların sakinlerine giderek daha fazla saldırılar oldu.
Çocuklar bile polis saldırılarından emin değiller, lastik mermi ve bibergazı ile yaralanip ve zehirlendiler. Silahsız ailelere ateş açıldı. Bütün bölge kuşatıldı ve erişim yolları engellendi, böylece dıştan gelen hiçbir öğün kampın sakinlerine ulaşamayacağı, bölgedeki Covid-19'a karşı aşılanmalar bile durdurulması gerekiyordu.Yeni bir katliamın yerinde olduğu açıktır.
Bu nedenle, tüm demokratik ve emperyalisme karsi olan güçleri, Brezilya'daki devrimci tarım hareketi ile dayanismalarini göstermelerini ve Brezilya Devletinin suçlarını kınayarak enternasyonalist görevlerini yerine getirmesini bekliyoruz.

Brezilya halkının devlet tarafindan kani dökülmesini engelleyelim!