Im Folgenden dokumentieren wir den Aufruf der Genossen von Partizan zu der bundesweiten Demonstration am 18. September (auf türkisch):

18 Eylül`de Başkan GONZALO için Hamburg`da anma etkinliğine çağrı

HAMBURG - Peru Komünist Partisi (PKP) Başkanı Gonzalo (Abimael Guzman) ın 29 yıldan beri ağır tecrit koşullarında tek başına zindanlarda tutulması ve sağlığının bozulması halinde dahi tedavisi engellenerek katledilmesi nedeniyle Hamburg`da; Emperyalizmin uşağı Peru gerici-faşist devleti protesto edilerek Başkan GONZALO için anma etkinliği düzenlenecek.

partizan gonzalo1

Peru Komünist Partisi, faşist Peru devletine karşı devrimci mücadelenin bayrağını taşımaya devam etmektedir. Peru Devleti tarafından PKP’ye ve halka karşı saldırılar da olabildiğince şiddetli bir biçimde sürmektedir. Faşist karakterinden ödün vermeyen Peru devleti, tutsak edilişinin üzerinden yaklaşık 30 yıl geçmesine rağmen Gonzalo üzerindeki ağır tecrit koşullarını ileri yaşına ve sağlık sorunlarına rağmen devam ettirerek Başkan Gonzalo`yu katletti.

partizan gonzalo2

Enternasyonal Proletaryanın devrim, sosyalizm ve komünizm mücadelesine hem teorik hemde Peru da Halk savaşına pratik önderlik ederek, sınıf düşmanları karşısında baş eğmeyen direniş abidesi Başkan Gonzalo yu savunmak, sahiplenmek, devrimci kararlılık, sorumluluk ve proleter enternasyonalist bilinçle, 11 Eylül`de yaşamını kaybeden GONZALO`yu anmak için;  yapılacak anma eylemlerine tüm ilerici, devrimci kesimleri ve yoldaşları katılmaya çağırıyoruz !

18. SEPTEMBER 2021- CUMARTESi | 18:00 UHR | U-BAHN FELDSTRASSE | HAMBURG

Başkan Gonzalo mücadelemizde yaşayacak!

Yaşasın Halk Savaşı!

Yaşasın Marksizm- Leninzm- Maoizm!

Almanya Partizan

12 Eylül 2021