Wir veröffentlichen an dieser Stelle eine türkische Übersetzung des Aufrufs zur Demonstration zum Tag gegen Gewalt gegen Frauen am 25. November.

 

Patriklik Alever için yansın!

 

Dünya çapında kadınlar hergün siddete uğruyor ve çoğu zaman tek sebebi kadın olmasıdır. Kadın aşağılanıyor, dövülüyor, ırzına geçiliyor ve öldürülüyor. Şiddetin sistemi var.

 

Emperiyalizm çok gerici ve kadın düşmanlığı içeren bir sistemdir. Bu sistem küçük bir azınlığın işine yarıyor fakat milyanlarca insanı sömürüyor ve zulüm gösteriyor. Kadınları iki şekilde zulm ediyor. Kadınlara gün be gün canavarca bir hükümotarlıkla boyun eğdiriyor bu sistem. Hem genel hem somut.

 

Bu sisteme karşı 25 kasim militan bir eyleme birlik darak karşı çıkacağız.

 

İktidar danların bize yasalarla, kotalarla veya başka şeylerler yardım edecleroni düşümek faydasız çünkü patriklik bu hükümdarlığın dayangaçı. Burijuvanın iki yüzlü acımasına intiyacımız yok. Çıkarlarımızı kendi elimize almamız gerek. Pasifliği ve kötümserliği kenara koymamız lazım. En çok sömürülen ve ezilen kadınların birliğini organize etmemiz lazım. Kadınların özgürlüğü için savaşip tüm insanlığın özgürlüğünü elde etmemiz gerek. Patrikliğe her şekilde savaşan bir devrimci kadın harekatına intiyacımız var, bu harekat işçi sınıfı ve tüm dünyanın ezilenleri ile nirlikte bu sistemi kesin yenmemiz lazım. Sınıf farkı gözeten bir kadın harekatı lazım!

 

Eylem`e katkıda bulunun!

Yaratıcı olun!

 

17 ve 24 kasın günleri saat 18`den itibaren "Rotes Frauenkomitee" nin cafésine gelin yer: Internationales Zentrum B5. Yiyelim, içelim ve tartışalım!

Eylem 25 kasim saat 18`de U-Bahn Feldstraße`de başlayacak.

Kızıl Kadın Komitesi

Ekim 2017