Wir dokumentieren hier eine griechische Übersetzung des Flugblattes der "Revolutionären Front zur Verteidigung der Rechte des Volkes - Brasilien" das anlässlich der internationalen Kampagne "Nieder mit dem olympischen Massaker!" verbreitet wurde:

Επαναστατικό Μέτωπο για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων - Βραζιλία
Κάτω η Ολυμπιακή σφαγή!
 
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες λαμβάνουν χώρα από τις 5 μέχρι την 21 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί από τις 7 μέχρι τις 18 Σεπτέμβρη στο Ρίο ντε Τζανέιρο με πρότυπο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2014 που πραγματοποιήθηκε με τη διεξαγωγή μιας πραγματικά πολεμικής επιχείρισης, με τη δικαιολογία να αποτραπούν τρομοκρατικές επιθέσεις. Στην πραγματικότητα, για να περιοριστεί το κίνημα του φτωχού πληθυσμού, για να περικοπεί το δικαίωμα συγκεντρώσεων και οργάνωσης των μαζών. Παράλληλα, οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις βλέπουν τον εαυτό τους στριμωγμένο στη γωνία από τις επικείμενες δικαιολογημένες λαϊκές εξεγέρσεις ενάντια στα μέτρα και τη συστηματική καταστολή της λαϊκής διαμαρτυρίας.
Ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται ο λαός του Ρίο ντε Τζανέιρο και ολόκληρης της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπος με την εκμετάλλευση και καταπίεση, την υπερβολικά υψηλή ανεργία, τις περικοπές μισθών, τα υψηλά έξοδα διαβίωσης, τα μεγάλα χρέη (τα κρατικά χρέη, πηγή της θρασύτατης καταλήστευσης των κρατικών ταμείων μέσω των τραπεζών θα αγγίξουν τους επόμενους μήνες το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ρεάλ, που αντιστοιχούν σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια), την ισχυρή αστυνομική βία και τέλος κάθε είδους δυστυχία. Φριχτά εγκλήματα και δολοφονίες πραγματοποιούνται κάθε μέρα από την αστυνομία μέσα στις φαβέλες (γειτονιές των φτωχών) όπως και στα προάστια των μεγάλων μητροπόλεων αλλά και στις αγροτικές περιοχές στην ενδοχώρα. Η UPP (μόνιμα αστυνομικά τμήματα στις φαβέλες) είναι κέντρα βασανιστηρίων, κέντρα καταναγκασμού ενάντια στο φτωχό λαό και βάσεις καταπίεσης και σφαγών. Ένα παράδειγμα της ελευθερίας και της άδειας που έχει η αστυνομία να σκοτώνει είναι η υπόθεση των τεσσάρων αστυνομικών, που έριξαν 111 σφαίρες σε ένα αυτοκίνητο στη Κόστα Μπάρος, ένα προάστιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν πέντε νέοι. Οι δολοφόνοι είναι ελεύθεροι και παραμένουν στην υπηρεσία τους μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου. Οι βίαιες εξώσεις αγροτών και γηγενών μέσω της επιχείρησης ενάντια στους Γκουαράνι-Καϊούβα (γηγενής πληθυσμός στην Παραγουάη, Βραζιλία και Αργεντινή) στο Μάτο Γκρόσο ντο Σολ είναι μόνιμες. Εκεί η στρατιωτική αστυνομία, η ομοσπονδιακή αστυνομία και οι εθνικές δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν στο λαό, για να υποχωρήσουν έπειτα, ενώ στη συνέχεια επενέβησαν οπλισμένες συμμορίες, δολοφόνησαν τον υπεύθυνο υγείας των Γκουαράνι Clodiodi Achilles de Souza και τραυμάτισαν σοβαρά άλλους έξι.
Για χάρη των Ολυμπιακών Αγώνων και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2014 22.059 οικογένειες στην πόλη διώχτηκαν από τα σπίτια τους μεταξύ 2009 και 2015, που αντιστοιχούν σε σύνολο 77.206 ανθρώπων (σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσίασε η δημοτική διοίκηση του Ρίο ντε Τζανέιρο τον Ιούλη 2015).
Οι επιδημίες Ζίκα, δάγκειος πυρετός, πυρετός τσικουνγκούνια και η γρίπη των χοίρων Η1Ν1 εξαπλώνονται, ο βασανισμένος λαός περιμένει στις ουρές των νοσοκομείων και δημόσιων ιατρείων, μέρα με τη μέρα χειροτερεύουν η τροφοδοσία και ο σαράβαλος εξοπλισμός – ελλείψεις στο φαγητό στα νοσοκομεία για τους ασθενείς, ελλείψεις σε γιατρούς, φάρμακα και φορεία, μόλυνση στις τουαλέτες, λερωμένα κρεβάτια από αίμα, σπασμένα γυαλιά. Η πληρωμή των ανεπαρκών μισθών στα πανεπιστήμια, τα σχολεία και τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες καθυστερεί, δεν υπάρχουν χρήματα για το φαγητό για τους μαθητές στα δημοτικά, τη χρηματοδότηση για την έρευνα ακόμα και για το χαρτί τουαλέτας. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές αφορούν 393.143 δημόσιους υπαλλήλους, ανάμεσά τους συνταξιούχους. Αυτή η κατάσταση της γενικής κατάρρευσης στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι η καθημερινή πραγματικότητα μέρους της χώρας και το άμεσο μέλλον για τους υπόλοιπους.
Σε όλη τη χώρα οι εργάτες αντιδρούν με απεργίες, διαδηλώσεις και κάθε είδους διαμαρτυρίες. Στην πόλη της Ολυμπιάδας οι μαθητές κατέλαβαν πάνω από 60 σχολεία για να υποστηρίξουν την απεργία των καθηγητών και να απαιτήσουν αλλαγές και βελτιώσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα. Στην επαρχία οι φτωχοί αγρότες, γηγενείς πληθυσμοί και οι εναπομείναντες Κιλόμπο (ονομασία για την εγκατάσταση δραπετών μαύρων σκλάβων) παλεύουν, καταλαμβάνουν τη γη και αντιστέκονται ενάντια στις εκδιώξεις, καταδιώξεις, απειλές και δολοφονίες από μεγαλογαιοκτήμονες και τις ένοπλες συμμορίες τους και την αστυνομία, που καλύπτονται από τη δικαιοσύνη.
Ο αντιδραστικός κυβερνήτης της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο, Φρανσίσκο Ντοερνέλες, κήρυξε τη «δημόσια κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κατά τη διάρκεια της δήθεν «βαριάς κρίσης» και λαμβάνει από τον προσωρινό πρωθυπουργό Μισέλ Τεμερ χρηματοδότηση μεγαλύτερη από 2,9 δισεκατομμύρια ρεάλ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τα έξοδα της «δημόσιας ασφάλειας» κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων – Ρίο 2016. Το δημόσιο διάταγμα εγκρίνει τη χρήση «έκτακτων απαραίτητων μέτρων για τον εξορθολογισμό των βασικών δημόσιων υπηρεσιών ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων – Ρίο 2016», πράγμα που σημαίνει βίαιη καταστολή ενάντια στο λαό.
Τα έξοδα της Ολυμπιάδας ξεπέρασαν το πελώριο ποσό των 42 δισεκατομμυρίων ρεάλ (12,7 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ οι πόροι για τα νοσοκομεία και το δημόσιο δίκτυο υγείας, τα σχολεία, οι πληρωμές των εργαζομένων, τα σπίτια του λαού, η υγειονομική μέριμνα, οι μεταφορές, κλπ. απουσιάζουν. Τα έξοδα για αυτή τη δημόσια εκδήλωση ξεπερνούν κατά 27,1 δισεκατομμύρια ρεάλ (σχεδόν 12 δισεκατομμύρια δολάρια) τα χρήματα που σπαταλήθηκαν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014. Η διαφθορά ολόκληρου του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της χώρας παραμένει καλυμμένη και οι ζημιές για το λαό αυξάνονται όλο και περισσότερο.
Η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι κομμάτι του χρεοκοπημένου σχεδίου του Λουίς Ινάσιο Λούλα, ένα ήδη χρεοκοπημένο οπορτουνιστικό σχέδιο, που είχε σα σκοπό την προβολή της Βραζιλίας διεθνώς και την προώθηση των εκλογικών του σχεδίων. Αυτό το σχέδιο είναι σε συμφωνία με τον καπιταλισμό που βρίσκεται στο τελευταίο του στάδιο, σάπιο και ετοιμοθάνατο: τον ιμπεριαλισμό, αλλά κυρίως με τις μηχανορραφίες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για περισσότερη κυριαρχία και καταλήστευση του πλούτου των καταπιεσμένων χωρών.
 
Βραζιλιάνικε λαέ: εξεγέρσου!
 
Οι Ολυμπιάδες είναι ένα εργαλείο της θρασούς πολιτικής του θεάματος χωρίς άρτο της αστικής τάξης και του μονοπωλίου των μέσων ενημέρωσης ενάντια στο λαό, που από την οικονομική κρίση έχει χάσει εκατομμύρια, τα δικαιώματά του έχουν περικοπεί και οι μισθοί του έχουν γίνει ελαστικοί. Λεγεώνες απόκληρων και άστεγων διασχίζουν την επαρχία και τις πόλεις και στην καρδιά του βραζιλιάνικου λαού ζυμώνεται η εξέγερση ενάντια σε όλες τις αδικίες στις οποίες υπόκειται καθημερινά.
Οι μεγάλες εξεγέρσεις ενάντια στο παλιό και σάπιο βραζιλιάνικο κράτος που σήμερα αντιπροσωπεύεται από την κυβέρνηση του PMDB και της βάσης υποστήριξής της, διάδοχο της κυβέρνησης των PT/PMDB/PcdoB/PSB/PDT κλπ., που καθημερινά τσαλαπατούν τα δικαιώματα του λαού και εγκληματούν εις βάρος του, βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη. Η καθαίρεση της αλητείας των διεφθαρμένων πολιτικών, της ξένης κυριαρχίας, των μεγαλοϊδιοκτητών, των τραπεζών, των επιχειρήσεων και άλλων μεγάλων καπιταλιστών είναι άμεσο καθήκον, που όμως απαιτεί έναν μακροχρόνιο αγώνα.
Για να γκρεμίσουμε αυτό το φασιστικό κράτος ολοκληρωτικά είναι απαραίτητη μια μεγάλη Δημοκρατική Επανάσταση, έτσι ώστε να το διαλύσουμε και μέσα σε αυτό τον αγώνα να οικοδομήσουμε κάτι διαφορετικό, κάτι νέο, το λαϊκό κράτος της Νέας Δημοκρατίας του επαναστατικού μετώπου βασισμένο στη συμμαχία εργατών και αγροτών, μαζί με όλους τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους. Είναι η μεγάλη Δημοκρατική Επανάσταση που μεταβαίνοντας αδιάκοπα στο σοσιαλισμό θα διαλύσει αυτό το σάπιο σύστημα και θα καταργήσει την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη δυστυχία, την αδικία και τη βία με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο εργαζόμενος λαός, αλλά και θα απελευθερώσει το έθνος από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό, κυρίως τον αμερικάνικο.
Για να οικοδομήσουμε το καινούριο πρέπει να καταστρέψουμε το παλιό και γι’ αυτό κάθε λαϊκός δημοκρατικός και επαναστατικός αγώνας πρέπει να ανυψώσει την πάλη του για την υπεράσπιση και κατάκτηση των δικαιωμάτων των λαϊκών μαζών και για το δικαίωμά τους για:
 
– Γενική αύξηση των μισθών
– Ασφάλεια και συντάξεις από το κράτος χωρίς περικοπές
– Δωρεάν εισιτήρια για μαθητές και φοιτητές, για δημόσια και δωρεάν μεταφορά
– Δωρεάν ιατρική περίθαλψη σύμφωνα με τις ανάγκες μας και δημόσια εκπαίδευση
– Ενάντια στη βία κατά των γυναικών, για ίσα δικαιώματα και αποποινικοποίηση των εκτρώσεων
– Τιμωρία των εγκληματιών του στρατιωτικού καθεστώτος, των εντολέων και των εκτελεστών (πολίτες και στρατιωτικοί) βασανιστηρίων, δολοφονιών και εξαφανίσεων
– Τέλος στις αγγαρείες στις φυτείες του PAC (πρόγραμμα για την επιτάχυνση της ανάπτυξης) και σε όλη την επαρχία
– Αναγνώριση και άμεση οριοθέτηση των περιοχών των γηγενών και των εναπομεινάντων περιοχών των Κιλόμπο.
– Γη για αυτούς που ζούν και δουλεύουν σε αυτή
– Τέλος με την καταλήστευση των δημόσιων πόρων που χαρίζονται σε τράπεζες και πολυεθνικές
– Τέλος στη μεταλλευτική βιομηχανία που λεηλατεί το φυσικό πλούτο και καταστρέφει το περιβάλλον, εθνικοποίηση των μεταλλοφόρων κοιτασμάτων, της βιομηχανίας και της εθνικής παραγωγής
 
Παρόλα αυτά τονίζουμε ότι το βασικό μας αίτημα είναι η κατάκτηση της εξουσίας.
Οι αγρότες πρέπει να πάρουν τη γη από τους μεγαλογαιοκτήμονες σε όλη την επαρχία και να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να εξασφαλίσουν την κατοχή της. Η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμαστούν για τη γενική απεργία, μέσω μερικών απεργιών, μπλόκων και έπειτα να επιδιώξουν να ενώσουν όσο είναι δυνατό τα σωματεία και τις λαϊκές οργανώσεις στη βάση της ταξικής γραμμής. Τέλος, οι λαϊκές γυναίκες και η μαχόμενη νεολαία πρέπει να εξεγερθούν, να καταλάβουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, να καταλάβουν τους δρόμους και τα πάρκα. Οι λαϊκές μάζες σε όλη τη χώρα πρέπει να εξεγερθούν για τη Δημοκρατική Επανάσταση.
 
Ο βραζιλιάνικος λαός απαιτεί εθνική παραγωγή, μισθούς, δικαιώματα, γη για αυτούς που την καλλιεργούν και τη Νέα Δημοκρατία!